Virkatodistus

Virkatodistuksen voit tilata Oulun aluekeskusrekisteristä soittamalla, sähköisesti tai käymällä henkilökohtaisesti virastolla, josta pyyntö voidaan välittää Oulun aluekeskusrekisteriin.

Oulun aluekeskusrekisteriin kuuluvat Oulun ev.-lut. seurakuntien (Haukipudas, Karjasilta, Kiiminki (myös Yli-Ii ja Ylikiiminki), Oulujoki, Oulunsalo, tuomiokirkkoseurakunta ja Tuira) lisäksi seuraavat seurakunnat: Haapavesi, Hailuoto, Ii, Kalajoki (myös Himanka ja Rautio), Kemi, Keminmaa, Kempele, Kolari, Kuusamo, Kärsämäki, Liminka, Lumijoki, Muhos, Oulainen, Pello (myös Turtola), Posio, Pyhäjoki, Pyhäjärvi, Raahe (myös Paavola, Pattijoki, Revonlahti, Ruukki, Saloinen, Siikajoki, Siikasalo, Vihanti), Sievi, Siikalatva (myös Kestilä, Piippola, Pulkkila, Pyhäntä, Rantsila), Simo, Taivalkoski, Tervola, Tyrnävä (myös Temmes), Utajärvi ja Ylitornio. Oulun aluekeskusrekisterin lisä- ja yhteystiedot tästä linkistä.

Virkatodistustilaus

Yksityishenkilöt voivat tehdä tilauksen tästä linkistä Tilaa virkatodistus verkossa -asiointipalvelussaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Yritykset ja yhteisöt voivat tehdä tällä tilauslomakkeella virkatodistuspyynnön.

Tilauksen voi tehdä myös soittamalla Oulun aluekeskusrekisteriin, puhelinnumeroon 08 316 1303.

Virkatodistuksia tarvitaan esimerkiksi perunkirjoitusta, perinnönjakoa tai pankkia varten hoidettaessa kuolleen henkilön raha-asioita. Pellon seurakunnan nykyiset ja entiset jäsenet voivat tilata virkatodistuksen siltä ajalta, kun he ovat olleet kirjoilla Pellon seurakunnassa.

Virkatodistuksen tilaukseen tarvittavat tiedot:

• Mihin tarkoitukseen tarvitset virkatodistuksen (perunkirjoitus, pankki, vakuutusyhtiö, lainhuuto, sukutukimus, muu tarkoitus)
  • Suku- ja etunimet
  • Syntymäaika tai henkilötunnus
  • Syntymäkotikunta (jos tiedossa)
  • Tulo- tai muuttopäivä kuntaan/kunnasta
  • Tilaajan tiedot (nimi, puhelinnumero, tilaajayrityksen/-yhteisön nimi, osoite, todistuksen toimitusosoite ja mikäli eri kuin toimitusosoite niin laskutusosoite)

Muualta tilattavia virkatodistuksia

Lakkautettujen seurakuntien jäsentiedot löytyvät Mikkelin maakunta-arkistosta. Eli kun on kyse seurakunnasta, joka on jäänyt rajan taakse, pääset tästä linkistä sivustolle, jossa voit tehdä virkatodistustilauksen.

Mikäli henkilö ei kuulu Ev.lut seurakuntaan tilataan virkatodistus siltä ajalta Digi- ja väestötietovirastoltaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Jos henkilö on asunut tai asuu ulkomailla finlandabroad.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä sivustolta löytää maankohtaiset tiedot mistä tilata virkatodistuksia.

Kaksi vanhaa kirkonkirjaa.

Maksut 1.1.2020 alkaen:

ns. Elää-todistus 9,00 euroa

Sukuselvitys, jonka saa jäsentietojärjestelmästä, perhelehdistä tai jossa vain yksi tapahtumatieto 9,00 €

Kastekirjasta annettavasta otteesta, monikielisestä virkatodistuksesta ja englanninkielisestä vihkitodistuksesta 9,00 €

Kirkon yhteisen jäsentietojärjestelmän KirDi-toiminnallisuudella laadittu todistus päähenkilön osalta 45,00 € ja liitetodistus 9,00 €.

Sukuselvitys, joka laaditaan manuaalisesti ja tieto haetaan kirjamuotoisista kirkonkirjoista 30,00 €

Tieteellisen tutkimuksen ja sukututkimuksen laadittava todistus 45,00 €. Jos laatimisesta aiheutuu työtä enemmän kuin 30 minuuttia, tulee lisämaksu jokaiselta alkavalta 30 minuutilta 20,00 €

Toimitusmaksu 5,50 €

Tarkemmat tiedot maksuista saat asiakastiedotteestamme.