Hallinto

Hiippakunnan tuomiokapitulin tehtäväksi on säädetty tukea ja valvoa seurakunnan toimintaa ja hallintoa. Puitteet löytyvät kirkkolaista ja -järjestyksestä. Oulun hiippakunnan tarjontaa voi seurata sähköisestä uutiskirjeestä Tiennäyttäjä - Ofelaš .

Pellon seurakunnan toimintaa suunnitellaan työntekijäkokouksissa sekä neljässä tiimissä. Tiimien vastuualueet ovat: diakonia, jumalanpalvelus ja musiikki, kasvatus sekä lähetys ja viestintä. 

Vaaleilla valittu kirkkovaltuusto käyttää seurakunnan ylintä päätäntävaltaa ja kantaa näin vastuuta toiminnan edellytyksistä yhdessä kirkkoneuvoston, toimikuntien ja viranhaltijoiden kanssa.

 

Pellon, Kolarin ja Ylitornion seurakuntien välille on käynnistetty yhtymäselvitys 2023 -2024.

Yhtymäselvitykseen liityviä kokoontumisia käydään eri kokoonpanoin Oulun tuomiokapitulin valitseman yhtymäselvittäjä Heikki Nissisen johdolla. Selvittäjää avustaa Ylitornion seurakunnan talouspäällikkö Pirta Melaluoto.

Seurakunnan kirkkovaltuutetut, varajäsenet ja kirkkoneuvoston jäsenet ja varajäsenet 26.10.2023 klo 17-19. ILMOITTAUDU TILAISUUTEENLinkki avautuu uudessa välilehdessä