Virkatodistus

Alkaen 1.1.2018 virkatodistuksen voit tilata Oulun aluekeskusrekisteristä soittamalla, sähköisesti tai käymällä henkilökohtaisesti virastolla, josta pyyntö voidaan välittää Oulun aluekeskusrekisteriin.

Virkatodistuspyynnön voi tehdä sähköisellä lomakkeellamme tai soittaa Oulun aluekeskusrekisterin numeroon 08 316 1303.

Virkatodistuksia tarvitaan esimerkiksi perunkirjoitusta, perinnönjakoa tai pankkia varten hoidettaessa kuolleen henkilön raha-asioita. Pellon seurakunnan nykyiset ja entiset jäsenet voivat tilata virkatodistuksen siltä ajalta, kun he ovat olleet kirjoilla Pellon seurakunnassa.

Virkatodistuksen tilaukseen tarvittavat tiedot:

• Mihin tarkoitukseen tarvitset virkatodistuksen (perunkirjoitus, pankki, vakuutusyhtiö, lainhuuto, sukutukimus, muu tarkoitus)
  • Suku- ja etunimet
  • Syntymäaika tai henkilötunnus
  • Syntymäkotikunta (jos tiedossa)
  • Tulo- tai muuttopäivä kuntaan/kunnasta
  • Tilaajan tiedot (nimi, puhelinnumero, tilaajayirtyksen/-yhteisön nimi, osoite todistuksen toimitusosoite ja mikäli eri kuin toimitusosoite niin laskutusosoite)

Todistuksesta peritään maksu seuraavasti:

- kirkon yhteisestä jäsentietojärjestelmästä tulostetusta todistuksesta 9 euroa

- manuaalisesti laaditusta todistuksesta:

• 9 euroa, jos siihen haetaan tietoa perhelehdistä
  • 9 euroa, jos siihen haetaan tietoa kirjamuotoisista kirkonkirjoista ja tiedot koskevat todistuksen päähenkilön yksittäistä avio-liitto-, muutto tai kuolintietoa tai kirkollista toimitusta.
  • 30 euroa muusta kuin b-kohdassa tarkoitetusta kirkonkirjojen tietojen perusteella laaditusta todistuksesta; jos saman sisältöisiä  todistuksia tilataan kaksi tai useampia eri käyttötarkoituksiin, ensimmäisestä todistuksesta peritään 30 euroa ja jokaisesta seuraavasta 9 euroa;

- kirkkoherranviraston tai keskusrekisterin hallussa olevan sukuselvitystoisteen kopiosta 9 euroa/sivu

Toimitusmaksu on 5,50 €

Henkilön oikeuksien ja velvollisuuksien toteuttamiseksi tulostettu todistus, ns. elää-todistus, voidaan tulostaa seurakunnassanne kirkon yhteisestä jäsentietojärjestelmäsä. Todistus on maksuton.

Kaksi vanhaa kirkonkirjaa.

Maksut 1.5.2017 alkaen:

ns. Elää-todistus: maksuton

Sukuselvitys, jonka saa jäsentietojärjestelmästä tai jossa vain yksi tapahtumatieto: 9,00 €

Sukuselvitys, joka laaditaan manuaalisesti ja tieto haetaan kirjamuotoisista kirkonkirjoista: 30,00 €

Sukututkimus: 30,00 € alkava tunti ja lisämaksu jokaiselta alkavalta 30 minuutilta 15,00 €

Toimitusmaksu: 5,50 €

Tarkemmat tiedot maksuista saat asiakastiedotteestamme.