Virkatodistus

Virkatodistuksen voit tilata Oulun aluekeskusrekisteristä soittamalla, sähköisesti tai käymällä henkilökohtaisesti virastolla, josta pyyntö voidaan välittää Oulun aluekeskusrekisteriin.

Oulun aluekeskusrekisteriin kuuluvat Oulun ev.-lut. seurakuntien (Haukipudas, Karjasilta, Kiiminki (Yli-Ii ja Ylikiiminki), Oulujoki, Oulunsalo, tuomiokirkkoseurakunta ja Tuira) lisäksi seuraavat seurakunnat: Hailuoto, Kalajoki (Himanka ja Rautio), Keminmaa, Kempele, Kolari, Liminka, Lumijoki, Muhos, Pello (Turtola), Posio, Siikalatva (Kestilä, Piippola, Pulkkila, Pyhäntä, Rantsila), Taivalkoski, Tervola, Tyrnävä (Temmes), Utajärvi ja Ylitornio. Oulun aluekeskusrekisterin lisä- ja yhteystiedot tästä linkistä.

Virkatodistuspyynnön voi yksityishenkilöt tehdä Tilaa virkatodistus verkossa -asiointipalvelussaLinkki avautuu uudessa välilehdessä tai soittamalla Oulun aluekeskusrekisterin numeroon 08 316 1303.

Yrityksille ja yhteisöille on nettilomake tilauksia varten, tilauslomake tästä linkistä.

Virkatodistuksia tarvitaan esimerkiksi perunkirjoitusta, perinnönjakoa tai pankkia varten hoidettaessa kuolleen henkilön raha-asioita. Pellon seurakunnan nykyiset ja entiset jäsenet voivat tilata virkatodistuksen siltä ajalta, kun he ovat olleet kirjoilla Pellon seurakunnassa.

Virkatodistuksen tilaukseen tarvittavat tiedot:

• Mihin tarkoitukseen tarvitset virkatodistuksen (perunkirjoitus, pankki, vakuutusyhtiö, lainhuuto, sukutukimus, muu tarkoitus)
  • Suku- ja etunimet
  • Syntymäaika tai henkilötunnus
  • Syntymäkotikunta (jos tiedossa)
  • Tulo- tai muuttopäivä kuntaan/kunnasta
  • Tilaajan tiedot (nimi, puhelinnumero, tilaajayrityksen/-yhteisön nimi, osoite, todistuksen toimitusosoite ja mikäli eri kuin toimitusosoite niin laskutusosoite)
Kaksi vanhaa kirkonkirjaa.

Maksut 1.1.2020 alkaen:

ns. Elää-todistus 9,00 euroa

Sukuselvitys, jonka saa jäsentietojärjestelmästä, perhelehdistä tai jossa vain yksi tapahtumatieto 9,00 €

Kastekirjasta annettavasta otteesta, monikielisestä virkatodistuksesta ja englanninkielisestä vihkitodistuksesta 9,00 €

Kirkon yhteisen jäsentietojärjestelmän KirDi-toiminnallisuudella laadittu todistus päähenkilön osalta 45,00 € ja liitetodistus 9,00 €.

Sukuselvitys, joka laaditaan manuaalisesti ja tieto haetaan kirjamuotoisista kirkonkirjoista 30,00 €

Tieteellisen tutkimuksen ja sukututkimuksen todistus 45,00 € alkava tunti ja lisämaksu jokaiselta alkavalta 30 minuutilta 20,00 €

Toimitusmaksu 5,50 €

Tarkemmat tiedot maksuista saat asiakastiedotteestamme.