Virkatodistus

Virkatodistuksen voit tilata Oulun aluekeskusrekisteristä soittamalla, sähköisesti tai käymällä henkilökohtaisesti virastolla, josta pyyntö voidaan välittää Oulun aluekeskusrekisteriin.

Oulun aluekeskusrekisteriin kuuluvat Oulun ev.-lut. seurakuntien (Haukipudas, Karjasilta, Kiiminki, Oulujoki, Oulunsalo, tuomiokirkkoseurakunta ja Tuira) lisäksi seuraavat seurakunnat: Hailuoto, Kalajoki, Keminmaa, Kempele, Kolari, Lumijoki, Muhos, Pello, Posio, Siikalatva, Taivalkoski, Tervola, Tyrnävä, Utajärvi ja Ylitornio.

Virkatodistuspyynnön voi tehdä sähköisellä lomakkeellamme tai soittaa Oulun aluekeskusrekisterin numeroon 08 316 1303.

Virkatodistuksia tarvitaan esimerkiksi perunkirjoitusta, perinnönjakoa tai pankkia varten hoidettaessa kuolleen henkilön raha-asioita. Pellon seurakunnan nykyiset ja entiset jäsenet voivat tilata virkatodistuksen siltä ajalta, kun he ovat olleet kirjoilla Pellon seurakunnassa.

Virkatodistuksen tilaukseen tarvittavat tiedot:

• Mihin tarkoitukseen tarvitset virkatodistuksen (perunkirjoitus, pankki, vakuutusyhtiö, lainhuuto, sukutukimus, muu tarkoitus)
  • Suku- ja etunimet
  • Syntymäaika tai henkilötunnus
  • Syntymäkotikunta (jos tiedossa)
  • Tulo- tai muuttopäivä kuntaan/kunnasta
  • Tilaajan tiedot (nimi, puhelinnumero, tilaajayrityksen/-yhteisön nimi, osoite, todistuksen toimitusosoite ja mikäli eri kuin toimitusosoite niin laskutusosoite)
Kaksi vanhaa kirkonkirjaa.

Maksut 1.1.2020 alkaen:

ns. Elää-todistus 9,00 euroa

Sukuselvitys, jonka saa jäsentietojärjestelmästä, perhelehdistä tai jossa vain yksi tapahtumatieto 9,00 €

Kastekirjasta annettavasta otteesta, monikielisestä virkatodistuksesta ja englanninkielisestä vihkitodistuksesta 9,00 €

Kirkon yhteisen jäsentietojärjestelmän Kir-Di-toiminnallisuudella laadittu todistus päähenkilön osalta 45,00 € ja liitetodistus 9,00 €.

Sukuselvitys, joka laaditaan manuaalisesti ja tieto haetaan kirjamuotoisista kirkonkirjoista 30,00 €

Tieteellisen tutkimuksen ja sukututkimuksen todistus 45,00 € alkava tunti ja lisämaksu jokaiselta alkavalta 30 minuutilta 20,00 €

Toimitusmaksu 5,50 €

Tarkemmat tiedot maksuista saat asiakastiedotteestamme.