Koronaturvallisesti Pellon kirkossa

1.6.2021 10.18

Ohjeita mm. konfirmaatiomessun vieraille

Lapin sairaanhoitopiiri on epidemian perustasolla, eikä Aluehallintovirasto enää rajoita kokoontumisia. Kuitenkin perustason alueita koskevat edelleen hygieniakäytännöt kuten mm. mahdollisuus käsien puhdistamiseen, riittävien etäisyyksien ylläpito sekä tilojen ja pintojen puhdistaminen. Lisäksi kunnat ja alueelliset koronakoordinaatioryhmät voivat antaa suosituksia alueilleen.

Suunnitelma Konfirmaatiomessun koronaturvallisuudesta

Vuoden 2021 rippikoululaiset konfirmoidaan Pellon kirkossa 13.6. klo 12. Etukäteen on tiedotettu, että konfirmaatiomessu järjestetään nuorille ja heidän läheisilleen. Konfirmoitavia nuoria on vain 12, joten vierasmäärää ei ole rajattu. Rippikoululaisten perheille on kuitenkin tiedotettu, että konfirmaatiota on mahdollisuus seurata myös etäyhteydellä, sillä tilaisuus striimataan ja on jälkikäteenkin katsottavissa seurakunnan Facebook-sivulla.

Seurakunnan työntekijät ohjaavat saapuvia messuvieraita. Kirkon eteisessä sekä etuosassa on useita käsihygieniapisteitä. Saatavilla on myös kasvomaskeja. Kasvomaskin käyttöä edellytetään kaikilta aikuisilta - jos siihen ei ole terveydellistä estettä.

Pellon kirkossa on mahdollista noudattaa sektorointia, keskikäytävän toimiessa jakajana. Kirkkoon saapuvia ohjeistetaan istumaan virsikirjoin merkityille paikoille, jolloin riittävä etäisyys on huomioitu. Myös ehtoollisvieraita ohjeistetaan saapumaan sektoreittain ja käyttämään kulkemiseen kirkkosalin sivukäytäviä sekä noudattamaan turvavälejä myös ehtoollispöydässä.

Suntio arvioi, tilaisuuden osallistujamäärän mukaan, onko aiheellista ohjata käyttämään poistumiseen myös sakastin puoleista ulko-ovea, jotta vältetään tungoksen muodostuminen uloskäynnin aikana.

Yleisohjeet

• Älä lähde sairaana, lievissäkään flunssan oireissa, julkisiin paikkoihin.
  • Huolehdi vähintään 2 metrin turvaväleistä, käsi- ja yskimishygieniasta.
  • Kasvomaskin käyttöä suositellaan kaikille yli 12 vuotiaille julkisissa sisätiloissa, joissa turvaväliä ei voida taata, kuten yleisötapahtumat/-tilaisuudet jne.

Yllä olevaa suunnitelmaa voidaan noudattaa myös muissa Pellon kirkossa järjestettävissä tilaisuuksissa, joiden osallistujamäärän ennakoidaan kasvavan tavanomaista suuremmaksi.