Pellon kirkkovaltuusto hyväksyi talousarvion

13.12.2019 00.15

Vuoden 2019 viimeinen kokous pidettiin vakavin ilmein.

Pellon seurakunnan kirkkovaltuusto hyväksyi 9.12.2019 pidetyssä kokouksessaan talousarvion vuodelle 2020.

Verohallinnon ja kirkkohallituksen kautta saadut ohjeet ja tiedot talousarvion laatimisille perustuivat poikkeuksellisen epävarmoihin oletuksiin kirkollisverotulojen kehityksestä. Varovaisuusperiaatetta noudattaen tehdyt laskelmat osoittivat, että talousarvio tulisi olemaan hiukan yli 150.000 euroa alijäämäinen.

Toimikunta strategiatyötä varten

Talousarvion alijäämä on niin suuri, että talouden suunta on korjattava ensi tilassa. Siksi valtuusto asetti kirkkoherran tueksi nelihenkisen toimikunnan valmistelemaan uutta seurakuntasuunnitelmaa vuosiksi 2021-2027.

Toimikuntaa evästettiin siten, että sen tulee laatia seurakunnan perustehtävää tukeva talous-, kiinteistö- ja henkilöstöstrategia. Määräaikaa annettiin 16.11.2020 saakka.

Toimikuntaan valittiin Paavo Eero, Erkki Kitkiöjoki, Anne Ikonen ja Marja-Kristiina Huusko. Toimikunnan kokoonkutsujana toimii kirkko­herra.

Muutoksia henkilöstössä

Kirkkovaltuuston ja -neuvoston jäsenen Matti Buskan kuoleman johdosta kokouksen aluksi vietettiin hiljainen hetki. Myöhemmin todettiin, että hänen tilalleen kirkkovaltuustoon tulee varajäsenen paikalta Jaakko Korva. Kirkkoneuvostoon valittiin Lahja Aska.

Valtuusto päätti lopuksi pitkään täyttämättömänä olleen nuorisonohjaajan viran lakkauttamisesta. Ehdotus siitä oli valmisteltu kirkkoneuvostossa jo toukokuussa.