Pyhäkoulunopettaja yllättyi

24.11.2019 19.13

Pellon kirkossa julkistettiin 24.11.2019 messun yhteydessä perinteinen huomionosoitus vapaaehtoisesta seurakuntatyöstä.

Kun Tauno Raappana kutsui Maila Lakkapään kirkon etuosaan noutamaan Kristus Kaikkivaltias -ikonia, tämä kertoi perille päästyään yllättyneensä täydellisesti. Ensimmäiset sanat olivat: "Hyvin oli salaisuus pidetty".

Maila Lakkapää on toiminut vuosia pyhäkoulunopettaja Turtolassa. Kiitospuheessaan hän muisteli sitä, kuinka sai aikanaan olla toteuttamassa myös kirkkodraamaa. Erityisen arvokasta oli hänen mielestään se, että seurakunta tuki sitä varten tarvittavan kurssin käymisessä.

Ikoni kiertää

Kristus Kaikkivaltias -ikoni on saatu seurakuntaan Kirunasta Jukkasjärven seurakunnan lahjoituksena. Aluksi se oli viitisen vuotta pappilassa Mikko ja Mari Pelkosen kodissa.

Vuodesta 2011 lähtien ikoni on kiertänyt Pellon seurakunnassa aktiivisesti vapaaehtoistyötä tekevien kodeissa. Maila Lakkapään koti on siis sen kymmenes sijoituspaikka.

Ikonin edellinen haltija valitsee huomionosoituksen seuraavan saajan kuultuaan ehdotuksia mm. seurakunnan työntekijöiltä. Ikoni siirtyy uuteen kotiin kirkkovuoden vaihtuessa, siis tuomiosunnuntain jumalanpalveluksen päätteeksi.

Kuva ikonista on nähtävissä Meän kirkko -tiedotteessa 30.11.2017.