Uutiset

Uutislistaukseen

Koronarajoituksia puretaan

12.2.2022 13.31

Terveysturvallisuus huomioidaan myös kokoontumisrajoituksista luovuttaessa

Lapin Aluehallintovirasto on päättänyt poistaa kokoontujamääriin perustuvat rajoitukset yleisötilaisuuksista ajalla 5.2.-28.2. Tartuntatautilain 58 d §:n mukaiset velvoitteet ovat kuitenkin edelleen voimassa.

Tapahtumia järjestettäessä on ehkäistävä lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä sekä laadittava suunnitelma tilaisuuden terveysturvallisuudesta.

Annettu päätös mahdollistaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämisen, jos toimija on järjestänyt toimintansa tiloissa siten, että lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä voidaan ehkäistä.

Riskiä voidaan ehkäistä esimerkiksi:

  • saapumalla tilaan terveenä
  • edellyttämällä kasvomaskin käyttöä
  • tehostamalla ilmanvaihtoa
  • rajoittamalla asiakasmäärää
  • osoittamalla osallistujille paikat sekä
  • sijoittelemalla paikat aiempaa väljemmin. 

Vaikka voimassa ei ole osallistujamäärään perustuvaa rajoitusta, niin Tartuntatautilain 58 d §, ei tosiasiallisesti mahdollista tilan maksimitäyttöä.

Pellon seurakunnassa yleisö- ja yksityistilaisuuksia voidaan järjestää koronaturvallisesti, riittävä väljyys huomioiden: Pellon kirkossa, Turtolan kirkossa sekä Pellon ja Turtolan seurakuntakodeilla, kun läsnä on max. 2/3 tilan sallimasta kokonaisväkimäärästä.

Kaikissa seurakunnan toimitiloissa ja toiminnassa noudatetaan terveysturvallisuuden yleisohjeita, joilla suojataan itseä ja läheisiä koronavirustartunnalta: 

1. Jos saat oireita, pysyt kotona ja menet tarvittaessa koronatestiin.

2. Pidät etäisyyttä muihin ihmisiin.

3. Peset kädet, yskit hihaan.

4. Käytät kasvomaskia, kun liikut paikoissa, joissa on paljon muita ihmisiä.

5. Noudatat paikallisten viranomaisten ohjeita.

6. Otat sinulle suositellut rokoteannokset.