Uutiset

Uutislistaukseen

Koronatiedote

7.1.2022 20.14

Rajoitukset voimassa 22.2.2022 saakka 

Lapin aluehallintoviraston määräyksestä myös Pellon kunnassa on 22.2.2022 saakka voimassa 20 hengen kokoontumisrajoitus. Pellon kunnan koronatiedote 7.1.2022 - Pellon kunta  

Rajoitus koskee yleisötilaisuuksia, mutta poikkeuksen näihin tekevät uskonnolliset tilaisuudet, eli jumalanpalvelukset ja hartaudet sekä hautaan siunaamisen, avioliittoon vihkimisen ja kasteen toimitukset. Jumalanpalveluksissa ja kirkollisissa toimituksissa voidaan kirkkotilaan ottaa 1/3 tilan enimmäisosanottajamäärästä. 

Pellon kirkossa voi 1/3 -periaatteen mukaan olla läsnä 100 henkeä ja Turtolan kirkossa 70 henkeä.

Jumalanpalvelukset striimataan Pellon seurakunnan Facebook -sivun kautta. Osallistuminen etäyhteydellä on tässä tilanteessa suositeltavaa, ja myös aitoa, läsnäoloa.

Kokoontumisrajoitus ei toistaiseksi koske yksityistilaisuuksia, kuten esim. muistotilaisuudet. Alueellisen koronakoordinaatioryhmän suositus kuitenkin on, että myös yksityisissä tilaisuuksissa huomioidaan 20 henkilön kokoontumissuositus.

Kaikissa seurakunnan toimitiloissa ja toiminnassa noudatetaan terveysturvallisuuden yleisohjeita, joilla suojataan itseä ja läheisiä koronavirustartunnalta: 

1. Jos saat oireita, pysyt kotona ja menet tarvittaessa koronatestiin.

2. Pidät etäisyyttä muihin ihmisiin.

3. Peset kädet, yskit hihaan.

4. Käytät kasvomaskia, kun liikut paikoissa, joissa on paljon muita ihmisiä.

5. Pidät Koronavilkun päällä ja noudatat sen ohjeita.

6. Noudatat paikallisten viranomaisten ohjeita.

7. Otat sinulle suositellut rokoteannokset.

Hyvää ja turvallista alkanutta uutta vuotta!