Joulun jumalanpalveluksia voidaan viettää

23.12.2021 10.22

Joulukirkkoon voi osallistua paikan päällä tai etäyhteydellä.

Myös Pellon kunnassa on astunut voimaan 20 hengen kokoontumisrajoitus. Kokoontumisrajoituksia ja vahva maskisuositus voimaan Pellossa 24.12.2021 - Pellon kunta

Rajoitus koskee yleisötilaisuuksia, mutta poikkeuksen näihin tekevät uskonnolliset tilaisuudet, eli jumalanpalvelukset ja hartaudet sekä hautaan siunaamisen, avioliittoon vihkimisen ja kasteen toimitukset. Jumalanpalveluksissa ja kirkollisissa toimituksissa voidaan kirkkotilaan ottaa 1/3 tilan enimmäisosanottajamäärästä. Niihin osallistumiseen ei myöskään edellytetä koronapassia.

Pellon kirkossa voi 1/3 -periaateen mukaan olla läsnä 100 henkeä ja Turtolan kirkossa 70 henkeä.

Jumalanpalvelukset ja jouluhartaudet striimataan Pellon seurakunnan Facebook -sivun kautta. Osallistuminen etäyhteydellä on tässä tilanteessa suositeltavaa, ja myös aitoa, läsnäoloa.

Rajoituksia on nyt oletettavasti edessä pidemmän aikaa ja uusia ohjeistuksia tulee tiiviiseen tahtiin. Ajantasaiset tiedot päivitetään tänne seurakunnan kotisivujen uutispalstalle.

Kaikissa tilanteissa alla olevat yleisohjeet ovat voimassa.

Joulu tulee taas tänäkin vuonna erilaisena, mutta jotakin muuttumatonta ja pysyvää löytyy joulun syvästä ytimestä ja ilosanomasta. Levollista, turvallista ja siunattua joulunaikaa jokaiseen kotiin ja sydämeen!

--

Suojaa itseäsi ja läheisiäsi koronavirustartunnalta. Seuraavat keinot auttavat ehkäisemään myös uusien virusmuunnosten leviämistä.

1. Jos saat oireita, pysyt kotona ja menet tarvittaessa koronatestiin.

2. Pidät etäisyyttä muihin ihmisiin.

3. Peset kädet, yskit hihaan.

4. Käytät kasvomaskia, kun liikut paikoissa, joissa on paljon muita ihmisiä.

5. Pidät Koronavilkun päällä ja noudatat sen ohjeita.

6. Noudatat paikallisten viranomaisten ohjeita.

7. Otat sinulle suositellut rokoteannokset.