Uutiset

Uutislistaukseen

Terveys-turvallisuusohjeita

Käsillä on jo kolmas koronan varjostama talvikausi. Meidän kotikuntamme on toistaiseksi välttynyt tältä uusimmalta korona-aallolta. Taidamme olla koko Suomen kartalla katsottuna eteläisimpiä seutuja, jossa ei vielä ole kokoontumisrajoituksia. Niin moni meidänkin hiippakuntamme seurakunnista kuitenkin jo kuuluu erilaisten rajoitusten piiriin, että on hyvä tiedostaa tilanne, varautua sen verran kuin on mahdollista ja palauttaa mieleen näitä THL:n ohjeita: 

Suojaa itseäsi ja läheisiäsi koronavirustartunnalta. Alla olevat keinot auttavat ehkäisemään myös uusien virusmuunnosten leviämistä.

1. Jos saat oireita, pysyt kotona ja menet tarvittaessa koronatestiin.

2. Pidät etäisyyttä muihin ihmisiin.

3. Peset kädet, yskit hihaan.

4. Käytät kasvomaskia, kun liikut paikoissa, joissa on paljon muita ihmisiä.

5. Pidät Koronavilkun päällä ja noudatat sen ohjeita.

6. Otat sinulle suositellut rokoteannokset.

Seurakunnan tiloissa noudatetaan tartuntatautilain mukaisia yleisiä hygieniavaatimuksia, jotka ovat voimassa koko Suomessa:

• asiakkailla ja osallistujilla on mahdollisuus käsien puhdistamiseen

• asiakkaille ja osallistujille annetaan riittävän etäisyyden ylläpitämistä, käsien puhdistamista ja muita vastaavia tartuntojen leviämistä estäviä käytäntöjä koskevat toimintaohjeet

• tilojen ja pintojen puhdistamista tehostetaan

• asiakkaiden ja osallistujien oleskelu järjestetään sillä tavoin väljästi kuin se toiminnan erityispiirteet huomioon ottaen on mahdollista. Mahdolliset asiakaspaikat sijoitetaan riittävän etäälle toisistaan.

Jos koronapassi jossain vaiheessa meillä jouduttaisi ottamaan käyttöön, niin siitä ilmoitetaan aktiivisesti. Seurakunnan toiminnassa koronapassin käyttö varmasti herättää ristiriitaisia tunteita. Sen käyttöönoton tarkoituksena on kuitenkin mahdollistaa mahdollisimman monen ihmisen osallistuminen seurakunnan  tilaisuuksiin myös silloin, kun voimassa on väkimäärää koskevia viranomaisrajoituksia. 

Nähtäväksi jää, pääsemmekö täällä Pellossa tämän vuoden loppuun ilman rajoituksia. Mutta kyllä niidenkin kanssa sitten yhdessä pärjätään! 

Valoisaa ja levollista adventin ja joulunaikaa!

10.12.2021 14.43