Kesäkauden kuulumisia

29.6.2021 13.55

Turvallisia kohtaamisia

Hyvällä mielellä voi todeta, että kesällä saadaan vähän huokaista kaikkien vuoden aikana koettujen rajoitusten ja rasitusten jälkeen; kirkkoon voi nyt tulla aivan vapaasti ja turvallisin mielin!

Kaikkialla Lapin maakunassa ollaan koronaepidemian perustasolla, joten Aluehallintovirasto ei määrittelä kokoontumisrajoituksia, eivätkä turvavälivaatimuksetkaan ole enää voimassa. Lomakauden reissuissa ja tapaamisissa on kuitenkin hyvä käyttää aitoa maalaisjärkeä. Maskisuositus ja käsihygieniaohjeet ovat edelleen voimassa julkisissa tiloissa ja kokoontumisissa. Myös oman sairaanhoitopiirin tilannetiedotuksia on hyvä seurata.

Suurimman osan kesästä seurakunnassamme on vain toinen pappi paikalla. Sielunhoidon sekä yksityisen ehtoollisen tarve ei kuitenkaan elä lomakausien mukaan. On siis hyvä muistaa, että meidät tavoittaa ja että omasta tai läheisen pyynnöstä teemme vierailuja. Ilman yhteydenottoa tieto sielunhoidon tarpeesta ei tavoita meitä!

Kesäkuun viimeisellä ja heinäkuun ensimmäisellä viikolla meillä on kesävieras Oulun hiippakunnan tuomiokapitulista. Hiippakuntapastori Päivi Liiti toimii Pellossa tuomiokapitulin suunnitelman mukaan ”työnkierrossa” ja hoitaa toimituksia ja messuja. Sosiaaliseen mediaan on tarkoitus tehdä päivityksiä idealla ”iloa ja innostusta työnkierrosta”.

Keväällä Pellon seurakunta pyysi kirkkoherran vaalin järjestämistä perinteisellä vaalitavalla. (Kirkkoherran välitöntä vaalia varten tuomiokapituli tekee vaaliehdotuksen, eli asettaa kolme kelpoisuusvaatimukset täyttävää hakijaa vaalisijoille siinä järjestyksessä kuin heidät katsotaan taitaviksi ja kykeneviksi virkaan. Äänioikeutettuja vaalissa ovat kaikki 18 vuotta täyttäneet seurakunnan jäsenet.) Tuomiokapituli julisti Pellon seurakunnan kirkkoherranviran haettavaksi. Hakuajan päättymiseen, 15.6.2021 mennessä jätettiin vain yksi hakemus, joten seuraavaksi seurakuntaa pyydetään antamaan lausunto, toivooko se hakuajan jatkamista. –

Iloisia ja turvallisia kohtaamisia kesäkauteen – puhtaiden vesien, raikkaiden tuulien ja siunauksen virvoittamana!