Rippikouluterveisiä

12.4.2021 11.45

Rippikoulu on aina ainutkertainen vaihe nuoren elämässä

Nuoren kasvun tukeminen turvallisissa puitteissa on aina tärkeä pohja rippikoulun suunnittelussa ja toteutuksessa. Koronavuonna tämä näkökulma on entisestään syventynyt.

Rippikoulu on päässyt hyvään vauhtiin puolen vuoden yhteisellä matkallaan. Ryhmä on kevään aikana kokoontunut ennakkotapaamisiin erityisjärjestelyin.

Monessa perheessä pohditaan jo tulevaa rippileiriä ja konfirmaatiota. Ajantasaisimmat tiedot nuorille välittyy rippikoulun ohjaajien kautta.

Tällä hetkellä näyttää erittäin todennäköiseltä, että rippikoulun leirijakso voidaan pitää suunnitelmien mukaan 7. - 11.6. Kuitenkin esim. viime hetken epidemia-aalto voi muuttaa tilanteen.

Suunnitelman mukaan konfirmaatio on 13.6.  Konfirmaatiomessu järjestetään klo 12 (ja seurakunnan pääjumalanpalvelus tavalliseen tapaan klo 10). Mikään taho ei vielä pysty ennustamaan, millaisten rajoitusten kanssa tuolloin elämme. Rippikouluryhmän koko on kuitenkin sellainen, että jokaisella konfirmoitavalla nuorella voi joka tapauksessa olla läheinen läsnä - sitä, kuinka monta, ei vielä voida tietää.

On siis hyvä varautua siihen, että juhlapaikalle järjestetään "kotikatsomo", jossa striimattua konfirmaatiota pääsee seuraamaan vaikka koko vierasjoukon voimin! Konfirmaatio striimataan seurakunnan Facebook-sivun kautta.