Kokoontumisrajoitus 12.4. - 11.5. on 20 henkeä

12.4.2021 11.26

Seurakunnan tilaisuuksissa noudatetaan 20 hengen kokoontumisrajoitusta 12.4. - 11.5.

Kun vyö pistetään oikein kireälle, niin sen jälkeen pienikin höllentäminen tuntuu hienolta! Vaikka rajoitus edelleen on melko tiukka, niin kuitenkin ilo on suuri siitä, että kirkon ovet taas usean viikon tauon jälkeen voidaan avata.

Kaikissa tilaisuuksissa ja toiminnassa on hygienia- ja turvaohjeiden kanssa syytä olla vähintään yhtä tarkka kuin tähänkin asti, sillä näin toimimalla palkinto saattaa olla paras mahdollinen: tulevaa kesää voitaisi viime vuotiseen tapaan viettää väljemmillä rajoituksilla.

Jos koronatilanne pysyy Lapin sairanhoitopiirissä ja kotikunnassamme hyvänä, niin 11.5. saakka toimitaan 20 hengen kokoontumisrajoituksen puitteissa.

Huhtikuun loppupuolelle suunniteltu ala-kouluikäisten leiri joudutaan perumaan, sillä leirille tulijoita olisi runsaasti yli voimassa olevan rajoituksen.

Seurakunnan kokoava toiminta normalisoituu: lasten, nuorten ja aikuisten kerhoista, ryhmistä ja piireistä on ajantasaiset tiedot kotisivujen tapahtumakalenterissa ja paikallislehden viikkoilmoituksissa.

Pysyväksi käytännöksi on jäänyt se, että jumalanpalvelukset striimataan seurakunnan Facebook-sivun kautta ja ovat katsottavissa noin vuorokauden ajan. Etäyhteyden välityksellä osallistuminen on mahdollista monille sellaisillekin henkilöille, jotka eivät normaalioloissakaan pääsisi kirkkoon.

- Sunnuntaisin vietetään klo 10 ehtoollisjumalanpalvelusta eli messua. Jos seurakuntalaisia on jonain kertana tulossa enemmän kuin sallittu määrä, niin suntiot ovat varautuneet paikkajärjestelyihin siten, että turvavälit tilavassa kirkossamme säilyvät myös silloin, jos käyttöön otetaan "osastoittain" istuminen.

- Hautaan siunaamisissa noudatetaan 20 hengen kokoontumisrajoitusta sekä kirkollisia toimituksia koskevaa erillisohjetta lähiomaisten osallistumisen mahdollistamisesta. Jokainen hautaan siunaaminen on ainutkertainen tapahtuma, joten papin ja omaisten välisessä keskustelussa suunnitellaan ja sovitaan huolellisesti toimitukseen liittyvistä asioista.

Piispa Jukka Keskitalo kirjoittaa:

Pitkä pandemian aika ei ole ollut helppo. Toisista eristäytyminen, etäisyyksien pitäminen ja epätietoisuus on jatkunut jo yli vuoden. Keväällä kukkaan ja vehreyteen puhkeava luonto muistuttaa meitä uuden syntymisen mahdollisuudesta. Juuri nyt maan pinnan alla, silmun sisällä, puun kaarnan suojassa ja myös meidän ihmisten elämässä on syntymässä uusia mahdollisuuksia ja uutta elämää. Meidän ihmisten kyky ja voima uskoa uuden syntymiseen ja elämän elpymiseen pitkän talven jälkeen ei ole ehkä vetreimmillään. Jumalan kyky valmistaa maa uuteen kasvuun on suurempi kuin meidän ihmisten väsymys ja epäilys.

Toivotan teille kaikille hyvän Jumalan siunausta.

"Katso: minä luon uutta. Nyt se puhkeaa esiin – ettekö huomaa?" Jesaja 43:19