Pääsiäinen Pellon seurakunnassa

30.3.2021 14.38

Kirkkovuoden suurinta juhla-aikaa vietetään jo toistamiseen poikkeusoloissa

Aluehallintoviraston määräämä kuuden hengen kokoontumisrajoitus on voimassa 11.4. saakka.

Seurakunnan hiljaisen viikon ja pääsiäisen tilaisuuksien suunnittelussa on huomioitu riittävä monipuolisuus ja osallistumismahdollisuus rajoitusten puitteissa. Tilaisuuksien livelähetyksiä tulee kotikirkosta lähes päivittäin.

Kiirastorstain ehtoollisen viettäminen on monelle seurakuntalaisella rakas perinne, ja jotta tähän olisi turvallisesti mahdollisuus, järjestetään 1.4. kaikkiaan kolme ehtoollisjumalanpalvelusta: klo 14 Turtolan kirkossa ja klo 16 sekä 18 Pellon kirkossa. Klo 18 iltamessussa toteutetaan alttarin riisuminen ja peittäminen mustaan kankaaseen. Kiirastorstain jumalanpalveluksissa käytetään kirkkotilan sektorointia, eli rajaamista kahteen erilliseen osastoon, joiden välillä ei muodostu kontaktia.

Muihin jumalanpalveluksiin voi osallistua vain etäyhteydellä. Sunnuntaina 4.4. (pääsiäispäivä) ja 11.4. Pellon kirkon ovet ovat auki jumalanpalveluksen jälkeen klo 11-12, jolloin on mahdollisuus hiljentymiseen ja ehtoollisen nauttimiseen.

Tilaisuuksien tiedot ja mahdolliset muutokset päivitetään kotisivujen tapahtumakalenteriin ja Facebook-sivulle.

Pääsiäisenä iloitsemme Jeesuksen ylösnousemuksesta. Sitä iloa ja valoa ei voi rajata eikä rajoittaa!