Seurakunnan toiminnassa huomioidaan vallitseva koronatilanne

16.2.2021 20.04

Koronatartuntojen leviämisen ennaltaehkäisemiseksi Lapin aluehallintovirasto jatkaa helmikuun loppuun rajoitusta, joka kieltää Lapin sairaanhoitopiirin kunnissa kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 henkilöä.

Nyt kun Pellossakin korona-altistumisia on ilmennyt useita, seurataan tilannetta päivittäin. Paikallisia terveysviranomaisia kuunnellen päätetään siitä, miten seurakunnan toiminta järjestetään niin, että terveys ja turvallisuus on huomioitu parhaalla mahdollisella tavalla. Tilaisuuksia voidaan joutua perumaan lyhyelläkin varoajalla. Koulun siirryttyä etäopetukseen on myös seurakunnassa keskeytetty lasten- ja nuorten kokoava toiminta helmikuun loppuun saakka.

Jumalanpalveluselämässä harvennetaan messuja, eli osa jumalanpalveluksista vietetään ilman ehtoollista. Kotisivujen etusivulla on Facebook-linkki, jonka kautta pääsee seuraamaan jumalanpalveluksia etäyhteydellä. Se on tässä tilanteessa varmuudella kaikkein turvallisin osallistumistapa.

Kirkolliset toimitukset, hautaan siunaamiset ja kasteet, toteutetaan vallitsevien rajoitusten puitteissa turvavälit huomioiden. Seurakunnan työntekijät sopivat yhdessä perheiden ja omaisten kanssa kirkollisten tilaisuuksien järjestämisestä turvallisuudesta ja tilaisuuden arvokkuudesta huolehtien.

Hyvän Jumalan siunauksen suojassa!