Rajoituksia tiukennetaan - mutta joulu tulee joka tapauksessa

5.12.2020 12.38

Lapin sairaanhoitopiirin alueella kokoontumisten enimmäisraja on 50 henkilöä. Määräys on annettu aikavälille 7.12.2020 - 6.1.2021.

Lapin sairaanhoitopiirin alueella kokoontumisten enimmäisraja on 50 henkilöä ja määräys on annettu aikavälille 7.12.2020 - 6.1.2021. Erillisellä tuomiokapitulin ohjeella seurakuntia kehotetaan noudattamaan henkilörajoja myös jumalanpalveluksissa, kirkollisissa toimituksissa sekä muissa tilaisuuksissa.

Järjestävä taho on vastuussa valvonnasta – myös turvavälien ja käsihygienian noudattamisesta. Maskin käyttö on kaikissa julkisissa tiloissa suositeltavaa.

• Pellon kirkossa ja Turtolan kirkossa voi olla läsnä 50 henkeä.
  • Vain joka toinen penkkirivi on käytössä, jotta turvavälit toteutuvat. Penkkien selkänojissa virsikirjat osoittavat kutakin istumapaikkaa.

Suosituimpien joulun ajan tilaisuuksien määrää on lisätty, jotta väki jakaantuisi tasaisemmin. Osallistuminen onnistuu myös etäyhteydellä, sillä tilaisuudet striimataan.

• Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksia järjestetään 13.12. klo 15 Turtolan kirkossa, klo 16 ja 18 Pellon kirkossa.
  • Jouluaattona väljyyttä saadaan siten, että klo 13 Pellon kirkon edustalla on Jouluaaton hartaus, jossa on huomioitu perheen pienimmät. Jouluhartauden jälkeen voi käydä kirkossa ja ottaa vaikka kuvan omasta lapsesta jouluseimen äärellä. Jouluaaton jumalanpalvelukset järjestetään klo 15 Pellon kirkossa ja klo 17 Turtolan kirkossa.
  • Perinteistä Jouluaamun messua vietetään Pellon kirkossa klo 8.

Muutoksia suunnitelmiin saatetaan joutua tekemään ja tilaisuuksia perumaan tai siirtämään nettiin. Jumalanpalvelusten ja muiden tilaisuuksien livelähetykset ovat nyt joka tapauksessa suositeltavin vaihtoehto osallistumiseen.

Joulu tulee joka tapauksessa ja tuo valon ja ilon. Siunattua joulun odotuksen aikaa jokaiselle!