Rajoituksia lievennetään elokuussa

18.7.2020 18.38

Rajoituksia lievennetään 1.8.2020

Aluehallintovirastot ovat antaneet määräyksen, jonka mukaan alle 500 henkilön yleisötilaisuudet ovat sallittuja 1.8. – 31.8.2020 ilman erityisehtoja.

Suositus on, että edelleen henkilömäärä suhteutetaan 1 – 2 metrin turvavälein kuhunkin tilaan sopivaksi ja että noudatetaan hyvää käsihygieniaa. Lievissäkin flunssan oireissa on suositeltavaa pysytellä kotona ja toimia etäyhteyksin.

Jumalanpalvelusten järjestäminen Pellon seurakunnassa

Toistaiseksi pyhäpäivinä järjestetään pääsääntöisesti vain yksi jumalanpalvelus, jonka alkamisaika on klo 10.

Kirkoissa suositellaan edelleen noudatettavan 1-2 metrin turvavälejä. Myös ehtoollisen aikana huolehditaan riittävästä etäisyydestä ja käsihygieniasta.

Jumalanpalvelusten livelähetyksiä jatketaan edelleen. Tilaisuuksissa ei kuvata läsnä olevaa seurakuntaa, eikä lähetyksiä tallenneta. Jumalanpalveluksiin voi osallistua seurakunnan Facebook-ryhmässä.

Muistotilaisuudet ja juhlat

1.8. – 31.8. yksityistilaisuuksia ei enää koske hallituksen määräämä kokoontumisraja. Vastuu yksityisen tilaisuuden toteutuksesta on kuitenkin aina sen järjestäjällä, ei seurakunnalla. Seurakunta suosittelee, että sen tiloissa järjestettävissä juhlissa noudatetaan turvavälejä.

Rippikoulu

Pellon seurakunnan rippikoulun leirijaksot toteutetaan kahdessa osassa. Päiväleirijakso 9. - 11.6. ja viiden vuorokauden yhtenäinen leirijakso 3. - 7.8.

Konfirmaatio on 9.8. Pellon kirkossa klo 12. Vierasmäärää ei ole rajoitettu, joten turvavälit eivät todennäköisesti tule toteutumaan aivan samoin kuin muissa tilaisuuksissamme. Tämä on hyvä huomioida ja informoida erityisesti, kun läheisten joukossa on riskiryhmiin kuuluvia.

Konfirmaatiomessu on suunnattu konfirmoitaville nuorille sekä heidän perheilleen ja läheisilleen.

Pellon kirkossa järjestetään 9.8. messu tavalliseen tapaan myös klo 10.