Tiedote uusista ohjeista 1.6. alkaen

25.5.2020 13.49

Kesää odotetaan innolla

Poikkeusoloissa edennyt kevät on ollut hämmentävä, ja nyt jo pelkkä ajatuskin yhdessä olemisesta, live-kohtaamisista ja ehtoollisen viettämisestä on riemastuttava!

Kesäkuun alusta alkaa uusi vaihe, jossa rajoituksia puretaan hallitusti ja edelleen varovaisuutta noudattaen. Hallituksen ja terveysviranomaisten lausuntojen pohjalta piispat ovat antaneet seurakunnille ohjeita, joiden mukaan kirkollista toimintaa toteutetaan.

Toistaiseksi myös kirkoissa noudatetaan 1-2 metrin turvavälejä. Meillä tämä tarkoittaa sitä, että käytetään vain joka toista penkkiriviä.

Pellon kirkossa voi olla läsnä 100 henkeä ja Turtolan kirkossa 50 henkeä.

• Jumalanpalvelukset toteutetaan pääsääntöisesti ehtoollismessuna ja toistaiseksi vain yksi jumalanpalvelus / pyhä.
  • Huom! Myös Turtolan kirkossa jumalanpalveluksen alkamisaika on klo 10!
  • Edelleen on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä, sillä livelähetyksiä jatketaan, jotta jokaisella, joka ei syystä tai toisesta pääse livenä kirkkoon, on mahdollisuus olla mukana. Kotisivulla www.pellonseurakunta.fi on suora linkki seurakunnan Facebook-ryhmään. Tilaisuuksissa ei kuvata läsnä olevaa seurakuntaa, eikä lähetyksiä tallenneta.

Kirkollisten toimitusten ja niiden yhteydessä järjestettävien tilaisuuksien ohjeista saa ajankohtaisinta tietoa kirkkoherranvirastosta. Pääsääntönä on, että muut, kuin kirkossa järjestettävät tilaisuudet ovat yksityistilaisuuksia, ja niitä koskee hallituksen määräämä 50 hengen kokoontumisraja.

Kuten kaikkialla, myös seurakunnan tiloissa noudatetaan hyvää käsihygieniaa ja riittävää fyysistä etäisyyttä kanssaihmisiin. Lievissäkin flunssan oireissa on pysyteltävä kotona ja toimittava etäyhteyksin.

Onneksi yhteydenpitoon on monia mahdollisuuksia – myös tänä kesänä!