Päivitetty tiedote seurakunnan toiminnasta koronavirustilanteessa

23.3.2020 13.54

Päivitetyt tiedot toiminnasta

Piispojen ohjeiden mukaan jumalanpalvelukset toimitetaan toistaiseksi kirkoissa sanajumalanpalveluksina niin, että ne välitetään seurakuntalaisille verkon välityksellä. Jumalanpalvelusten seurakunta muodostuu etäyhteyksin osallistuvista seurakuntalaisista.

Piispat suosittelevat, että jokaisen seurakunnan pääkirkko on auki hiljentymistä ja yksityistä rukousta varten videoidun jumalanpalveluksen jälkeen. Paikalla on pappi tai muu seurakunnan työntekijä keskustelua ja sielunhoitoa varten.

Pellon seurakunnassa jumalanpalvelusten live-video -lähetykset aloitettiin 22.3. Viikottaisiin Pellon kirkon jumalanpalveluksiin voi osallistua seurakunnan Facebook-ryhmässä   Lähetyksiä ei tallenneta.

Kirkolliset toimitukset niin ikään hoidetaan toistaiseksi poikkeusjärjestelyin. Piispojen tarkentamassa ohjeistuksessa edelleen korostetaa, että tilaisuudet tulee rajoittaa kymmeneen osanottajaan. Kuitenkin hautaan siunaamisissa vainajan kaikkein lähimmät omaiset voivat olla läsnä sielunhoidollisista syistä, vaikka osallistujien määrä ylittäisikin annetun 10 henkilön rajan. Seurakuntien työntekijät sopivat yhdessä perheiden ja omaisten kanssa kirkollisten toimitusten järjestämisestä.