Riittaleena Tuomi palaa Pelloon

26.11.2019 19.20

Oulun hiippakunnan tuomiokapituli on kokouksessaan 21.11.2019 antanut pastori Riittaleena Tuomelle viranhoitomääräyksen Pellon seurakunnan vt. kirkkoherraksi 1.1.-31.12.2020.

Riittaleena Tuomi on ollut virkavapaana Pellon seurakuntapastorin virasta ja toiminut Kolarin seurakunnan vt. kirkkoherrana. Siihen annettu viranhoitomääräys päättyy vuodenvaihteessa, joten hän palaa takaisin Pelloon.

Samassa kokouksessa tuomiokapituli päätti yhden vuoden ajaksi, että Pellon seurakunnan kirkkoherran virkaa ei julisteta haettavaksi. Painavana perusteena päätökselle oli Pellon kirkkoneuvoston esittämä erityinen syy. Tuomiokapitulin vuoden 2020 kokousaikataulusuunnitelman mukaan uusi hakuprosessi siis käynnistyy aikaisintaan joulukuussa 2020.

Sijaisen saamiseksi avoimeksi jäävään Pellon seurakuntapastorin virkaan on käynnistetty rekrytointiprosessi. Hakuaika siihen jatkuu 9.12.2019 saakka.

Yhteistoimintaseurakuntamme Kolarin vt. kirkkoherraksi on määrätty Asko Nuorkivi.