Miesten päivä Pellossa

23.11.2019 12.56

Pellon miestenpiiriläisten aktiivinen ponnistus kantaa hedelmää: alueellinen Miesten kirkkopäivä järjestetään Väylän varressa viiden vuoden tauon jälkeen.

Tuomiosunnuntaina 24.11.2019 Pellon kirkkoon on kutsuttu muun kirkkoväen lisäksi miehiä etenkin Kolarin, Ylitornion ja Rovaniemen suunnasta.

Miehet monessa mukana

Paikallisen miestenpiirin väkeä on mukana messun palvelutehtävissä niin ristikulkueessa, tekstinlukijoina, avustamassa ehtoollisella, kolehtia kantamassa, kirkkomusiikin saralla kuin kirkon ovella toivottamassa tervetulleeksi.

Jumalanpalveluksen päätteeksi julkistetaan tieto siitä, kenen kotiin seurakunnassa kiertävä Kristus Kaikkivaltias -ikoni siirtyy Tauno Raappanalta seuraavan vuoden ajaksi. Luovutus on järjestyksessä kymmenes.

Alttaritaulu ankara, sydän lämmin

Pellon kirkossa on alttaritauluna Aale Hakavan vuonna 1953 maalaama teos Jeesuksen toinen tuleminen. Jeesuksen hahmo on ilmeeltään ankara, kuten nimeen Tuomiosunnuntai sopii.

Alttaritaulun vakava sanoma on osa Raamatun koko sanomaa. Sitä ei ole syytä pelätä vaan se tulee ottaa todesta. Niinpä miestenpiiriläiset odottavat, että puolisot ja perheet, nuoret ja varttuneet, isät äidit ja kaikki muutkin seurakuntalaiset tuntisivat itsensä sydämellisesti tervetulleiksi messuun oppimaan, kuinka Kuningas voidaan kohdata.

Kirkkopyhä jatkuu seurakuntakodilla

Messun päätyttyä miesten kirkkopyhän ohjelma jatkuu seurakuntakodilla ruokailun merkeissä. Sitten lauletaan yhdessä virsiä ja Siionin matkalauluja teemalla Nyt on aika kiitoksen.

Tuomiosunnuntain toinen nimi on Kristuksen kuninkuuden sunnuntai. Päivän evankeliumin teemaa on tarkoitus syventää alustuksin ja ryhmäkeskusteluin aiheesta Mitä yhdelle vähäisimmistä veljistä, sen minulle.

Päätöskahvit juodaan ja hyvää matkaa toivotetaan noin klo 14 alkaen.

Miesten päivän järjestelyjä on koordinoinut rovasti Paavo Korteniemi.