Kirkkoherra Aino Pieskä saatettiin iäisyysmatkalleen

28.10.2019 21.11

image_L.jpeg Ikuinen valo häntä valaiskoon. (Kirkkokäsikirja III)

Viimeinen palvelus Pellon seurakunnan esipapille lauantaina 26.10.2019 oli kaunis ja lämminhenkinen.

Vanha virsi Taalainmaalta soi, kun Pellon kirkossa laskettiin mustalle katafalkille Aino Pieskän valkoinen arkku. Saattoväki seisoi ja seurasi ääneti, kun se peitettiin kirjaillulla arkkualballa ja viereen nostettiin kaksi pitkäjalkaista kukkamaljaa. Siten kuvataan ihmisten samanarvoisuutta Jumalan edessä ja elämän katoavaisuutta.

Aino-rovasti teki mielellään käsitöitä. Kuin neule, silmukka silmukalta, rakentui myös se kukka-asetelma, jonka sisarukset perheineen laskivat arkun ääreen: Jokainen istutti vuorollaan yhden punaisen ruusunkukan keskelle valkoisen ruususeppeleen reunustamaa laakeaa maljaa. Sitten kuultiin Pellon kirkkokuoron laulamana Rakel Liehun sanoittama Poisnukkuneiden muisto.

Kukkalaitteet ja yksittäiset kukat kertyivät vähitellen maljoihin ja arkun viereen. Niitä toivat laaja suku ja laajan hiippakuntamme eri hallintoelimet.

Siunaamisen toimitti Marja-Liisa Hautamäki. Hän on Aino Pieskän pitkäaikainen työtoveri  Limingan vuosilta ja tuli Pelloon tämän kutsumana vs. seurakuntapastoriksi syyskuun alussa.

Muistotilaisuus pidettiin Pellon seurakuntakodilla. Siellä  puhui myös vt. kirkkoherra Jouni Parviainen.

Aino Pieskä kuoli mikkelinpäivänä 29.9.2019 Pellossa. Hänet haudataan synnyinpitäjäänsä Ylivieskaan.

Uutiskuvan oikeudenomistaja: Aino Pieskän omaisten sukuarkisto.