Konsertti

ma 17.2. kello 18.00 - 19.00
Pellon kirkko

Konsertti, kitara Ilkka Turta

Konsertti, kitara Ilkka Turta
Käsiohjelma 10€.


Ilkka Turta, (s.1987) aloitti kitaran soiton opiskelunsa vuonna 1997 Matti Sillanpään johdolla, siirtyen vuonna 2004 Turun seudun musiikkiopistoon Risto Vuorisen oppilaaksi. Vuonna 2006 Turta aloitti opinnot Turun Musiikkiakatemiassa, jossa hänen opettajinaan ovat toimineet Timo Korhonen, Jyrki Myllärinen ja Ismo Eskelinen. Turusta hän valmistui musiikkipedagogiksi keväällä 2012, jonka jälkeen suoritetuksi on tullut vielä musiikin maisterin tutkinto vuosina 2013-2015 belgialaisen Raphaella Smitsin johdolla. Tämän lisäksi Turta on osallistunut esimerkiksi Ricardo Gallenin, Marcin Dyllan ja Zoran Dukicin mestarikursseille.

Kotimaan lisäksi Turta on konsertoinut muun muassa Pietarissa, Lontoossa, Brysselissä, Ateenassa ja Tallinnassa. Turtan ohjelmisto sisältää keskeistä kitarakirjallisuutta renessanssista nykypäivään.

Kamarimusiikin saralla Turta on vaikuttanut kitaraduo Autio ja Turtan jäsenenä kumppaninaan kitaristi Kalle Autio. Tämän lisäksi mainittakoon kitaratrio Elise & Her mans, joka kantaesitti Tapio Nevanlinnan kappaleen Hitaita rakeita keväällä 2012 osana Euroopan kiertuettaan.

Klassisen musiikin lisäksi Turta on toiminut esimerkiksi Kaikukasti proggae-yhtyeessä ja toimii Nelijalka-yhtyeessä. Kokemusta löytyy myös teatterimuusikkoudesta sekä perinteisen teatterin että nukketeatterin saroilta.

Turun AMK on julkaissut nuottikokoelman Turtan sävellyksistä ja levy-yhtiö MSR-Classics hänen debyyttialbuminsa. Sävellystä hän on opiskellut vuosina 2013-2015 maisteritutkintonsa yhteydessä Luc Van Hoven johdolla, Leuvenin Lemmensinstituutissa.

Ilkka Turtan instrumentit ovat Bert Kwakkelin rakentama Merula Special vuodelta 2013, sekä tuntemattoman rakentajan Stauffer-kopio vuosilta 1910-1911.