Perustiedot

URL-osoite: https://www.pellonseurakunta.fi/

Pellon seurakunta pyrkii takaamaan digitaalisen saavutettavuuden toimintarajoitteisille henkilöille. Parannamme käyttäjäkokemusta jatkuvasti ja sovellamme asianmukaisia saavutettavuusstandardeja.

Tämä saavutettavuusseloste koskee Pellon ev.lut. seurakunnan verkkosivuja. Seloste on julkaistu 23.10.2019.

Toimet saavutettavuuden tukemiseksi

Pellon seurakunta varmistaa saavutettavuuden seuraavilla toimenpiteillä:

• Saavutettavuus kuuluu toiminta-ajatukseemme.
  • Saavutettavuus kuuluu sisäisiin käytäntöihimme.
  • Seurakunnassamme on nimetty saavutettavuudesta vastaava valtuutettu.
  • Tarjoamme työntekijöillemme saavutettavuuskoulutusta.
  • Otamme käyttäjätestaukseen mukaan ihmisiä, joilla on vammoja tai rajoitteita.

Vastaisuudessa tavoittelemme lisäksi seuraavia asioita:

• Saavutettavuus on integroitu hankintakäytäntöihimme.
  • Seurakunnassamme on selkeät saavutettavuustavoitteet ja -vastuutasot.
  • Seurakunnassamme on määritetyt saavutettavuuden laadunvarmistusmenetelmät

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Sivuston nykyinen saavutettavuusstandardi:

Sivusto täyttää tekniseltä toteutukseltaan Saavutettavuus huomioitu -leiman vaatimukset. Sivusto pyrkii saavuttamaan WCAG 2.1, AA-tason tammikuun 2020 loppuun mennessä.

Nykyinen sisällön ohjeidenmukaisuustilanne

Osittain ohjeidenmukainen: osa sisällöstä ei noudata saavutettavuusstandardia täydellisesti.

Digipalvelun ei-saavutettava sisältö

Käyttäjät saattavat edelleen kohdata sivustolla joitakin ongelmia. Seuraavassa on kuvaus tunnetuista saavutettavuusongelmista. Jos huomaat sivustolla ongelman, joka ei ole luettelossa, ota meihin yhteyttä.

Tekniset puutteet:

Sivustolla on teknisiä saavutettavuuspuutteita seuraavilla alueilla:

• lomakekenttien lukuselainkäyttö,
  • linkkien fokusointi tai visuaalinen korostus,
  • sivujen pääotsikoita tai otsikkokenttien sisältöjä puuttuu,
  • iframen selitteitä puuttuu,
  • virheitä wai-aria -toteutuksessa ja
  • mahdollisuudessa ohittaa toistuva sisältö lukuselaimella.
Pyrimme korjaamaan puutteet tammikuun 2020 loppuun mennessä.

Videot:

Videoissamme ei ole tällä hetkellä tekstitystä. Sivustolla olevat videot tekstitetään 23.9.2020 mennessä.

Kuvien tekstivastineet (alt-tekstit):

Osassa kuvistamme saattaa puuttua alt-tekstit. Käymme näitä läpi ja korjaamme puuttuvat tekstit mahdollisimman pian.

Rikkinäiset linkit:

Sivullamme saattaa olla rikkinäisiä linkkejä. Korjaamme ne mahdollisimman pian. Mikäli huomaat rikkinäisen linkin, ilmoitathan siitä meille.

Puuttuvat H1 otsikot:

Sivuiltamme puuttuu H1-otsikoita. Korjaamme tilanteen mahdollisimman pian.

Asiakirjat (Pdf, Word, Powerpoint, Excel):

Kaikki sivuillamme olevat asiakirjat eivät ole tällä hetkellä saavutettavia. Korjaamme tiedostot saavutettaviksi mahdollisimman pian. Mikäli huomaat puutteen, ilmoitathan siitä meille.

Värikontrasti:

Sivuillamme värikontrasti ei ole kaikissa kohdin  WCAG-standardin mukainen. Korjaamme tilanteen mahdollisimman pian.

Luettavuus:

Sivusto pyrkii täyttämään selkeän kielen tunnusmerkit. Tämä ei kaikkialla sivuillamme välttämättä vielä toteudu. Esimerkiksi vieraskielisiä sanoja tai niiden lyhenteitä ei ole selitetty suomeksi.

Väliotsikot ja otsikkohierarkian käyttö:

Sivuston otsikkotasojen käyttöä tarkastetaan ja korjaillaan parhaillaan. Tarkoitus on, että  otsikkotasoja käytetään loogisesti ja järjestyksessä. Tämä tarkoittaa sitä, että yläotsikon alla on ensimmäisen tason alaotsikoita, ja näiden alla vain niitä alemman tason otsikoita.

Kaikkialla sivuillamme ei vielä hyödynnetä otsikkohierarkiaa ja väliotsikoita asianmukaisesti. Pahoittelemme tilannetta ja pyrimme korjaamaan tämän mahdollisimman pian.

Yhteensopivuus selainten kanssa

Sivusto on suunniteltu teknisesti yhteensopivaksi seuraavien selainten kanssa:

Internet Explorer (Windows), versio 11
Chrome (Windows, Mac), uusin versio
Firefox (Windows, Mac), uusin versio
Safari (Mac), uusin versio

Tekniikat

Tämän sivuston saavutettavuus riippuu seuraavien tekniikoiden toimivuudesta:

• HTML
  • WAI-ARIA
  • CSS

Arviointimenetelmät

Pellon seurakunta arvioi tämän sivuston saavutettavuuden seuraavilla menetelmillä:

• Itsearviointi: Pellon seurakunnan sivustoa toimittava ja ylläpitävä henkilöstö ovat arvioineet sivuston sisäisesti.
  • Saavutettavuus huomioitu -arviointi 2016: Saavutettavuus huomioitu -leima myönnetty 11/2017.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme?

Kerro se meille, niin teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi!

Otamme mielellämme vastaan palautetta tämän sivuston saavutettavuudesta. Voit ottaa meihin yhteyttä seuraavilla tavoilla:

Tavoiteaikamme palautteeseen vastaamisessa on 2 viikkoa.

Valvontaviranomainen (viralliset reklamaatiot)

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille, sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää.

Jos et ole tyytyväinen vastaukseemme, tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit antaa palautteen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon esimerkiksi puhelimitse, AVI:n verkkolomakkeella tai sähköpostitse.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston verkkosivulla kerrotaan tarkasti, miten valituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot:

Saavutettavuuden valvonnan yksikkö