Seurakunta pysyi talousraameissaan

21.2.2017 09.22

Pellon kirkkoneuvosto sai maanantain 20.2. kokouksessa tarkastettavaksi vuoden 2016 toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen.

Seurakunnan talous on kohtuullisessa kunnossa, kun kertomusvuoden vuosikate (38.000 €) on suurempi kuin poistot (-30.000 €). Metsänmyyntitulojen ja pienten säästöjen vuoksi hienoisesti alijäämäinen talousarvio (-26.376 €) saatiin käännettyä jälleen positiiviseksi (15.982 €). Näin ollen tilikauden tulos on 8.490 €. Tilinpäätöksen kokonaissumma, eli toimintakulut ovat 705.693 €.

Viime vuoden aikana seurakunnan väkiluvun pieneneminen tasoittui hieman. Hautajaisia oli nyt vähemmän, kuin edellisvuonna, eli 52 kappaletta. Kokonaisjäsenmäärä pieneni 60 ihmisen verran. Toimintakertomus kuvaa seurakunnallista perustyötä, johon kuuluu mm. säännöllinen toiminta eri ikäisille. Suurempina tapahtumina oli viime vuonna rovastikunnallinen lähetyspyhä, kesäseurat sekä nuorten toteuttama pääsiäisnäytelmä. Syksyllä nuorisotyönohjaajan virassa aloitti Satu Nahkola, joka toimii myös Kolarin nuorisotyönohjaajana.

Kirkkoneuvoston käsittelyn jälkeen tasekirja menee tilintarkastajan ja kirkkovaltuuston käsittelyyn.

Tämän jälkeen kirkkoneuvosto päätti uusien virsikirjojen tilaamisesta. Ne ostetaan rovaniemeläisestä Ilopysäkki-kaupasta, tarjouskilpailun perusteella. Virsikirjat sisältävät uuden lisäosan.

Lopuksi kirkkoneuvosto valitsi uudet tiimit vuosille 2017-2018 toteuttamaan seurakunnan Kasvatus-, Todistus-, Musiikki-, Tiedotus-, Diakonia- ja Lähetystyötä.