Rippijuhlat eli konfirmaatio

Rippijuhlia eli konfirmaatiota vietetään rippikoulun päätteeksi.

Rippikoulu ja konfirmaatio antaa kirkon jäsenelle täydet oikeudet: osallistua itsenäisesti ehtoolliselle, äänestää ja olla ehdokkaana kirkollisissa vaaleissa, toimia kummina, sekä tulla vihityksi avioliittoon kirkollisesti. Rippikoulu suoritetaan yleensä sinä vuonna, kun kastettu nuori täyttää 15 vuotta, mutta sen voi suorittaa myös aikuisena, yksityisesti. Pellon seurakunnassa rippikouluihin ilmoittaudutaan edellisenä syksynä, ja konfirmaatio toteutetaan ehtoollisjumalanpalveluksen yhteydessä seuraavana kesänä, rippileirin jälkeen. Jos haluat suorittaa rippikoulun muuten, ja tulla konfirmoiduksi, ota yhteyttä kirkkoherranvirastoon tai seurakunnan pappiin.

"Sinä nuori ja onnellinen, taivaan isä on uskollinen, johdattaa tietäsi, kuuntele vain. Kulje etsien, rukoillen." (Satu Kreivi-Palosaari, Rippilapselle)

Rippijuhlat
Konfirmaatio