Hautajaiset

Läheisen kuolema aiheuttaa suuren surun. Haluamme tukea teitä surussanne, kun teette läheisellenne viimeistä palvelusta.

Hautajaiset voivat olla raskas tilaisuus, mutta monesti sillä on surutyön kannalta tervehdyttävä vaikutus. Mitä tietoisemmin suremme, sen paremmin selviämme. Hautaan siunattaessa julistetaan pelastusta Kristuksessa, lohdutusta ja uutta elämää, jota kuolemakaan ei voi murtaa.

Siunausaika- ja -paikka varataan kirkkoherranvirastossa, kuten myös pian kuolemantapauksen jälkeen pidettävä kellonsoiton hartaus. Siunaus voidaan toimittaa Pellon tai Turtolan kirkossa, Pellon hautausmaan kappelissa tai hautausmaalla. Lisätietoa hautausmaista ja hautatoimen maksuista löydät täältä.

Psalmi 103: 15-17

Ihmisen elinaika on niin kuin ruohon, kuin kedon kukka hän kukoistaa, ja kun tuuli käy yli, ei häntä enää ole eikä hänen asuinsijansa häntä tunne. Mutta Herran armo pysyy ajasta aikaan, se on ikuinen niille, jotka pelkäävät ja rakastavat häntä.

Hautajaiset. Kuvaaja Markku Pihlaja/Kirkon kuvapankki.
Kuvaaja Markku Pihlaja/Kirkon kuvapankki